App to Date

Hållbara marknadsstrategier, slående webbdesign, koncernlösningar i sociala medier, Skapa MediaPac, Skapa & Friends och så vidare. Visst har vi på Skapa en hel del godbitar att erbjuda företag som söker bättre närvaro online. Något vi dock har varit dåliga på att skryta med är att vi naturligtvis också arbetar med att utveckla appar och andra mobila gränssnitt, för att förbättra våra kunders online-kommunikation ännu mer. Nu kör vi i gång ”App to Date” som är en artikelserie i miniformat och handlar om just vårt arbete med mobila applikationer. Häng med!

Online-besökaren blir mobil

Idag har varenda kotte tillgång till Internet i mobiltelefonen eller på surfplattan. Man kan enkelt och lätt uppdatera Facebook och Twitter, läsa mail, kolla vad som händer i världen, titta på film eller varför inte Internet-shoppa, var man än befinner sig. Listan på mobila aktiviteter begränsas inte längre till att skicka sms, ringa och spela Snake, den kan göras milslång och växer i rasande fart.

Enligt beräkningar gjorda av den amerikanska research-jätten Gartner kommer social media och mobila applikationer generera i inte mindre än 50% av ett företags försäljning inom bara några år (Executive e-report Nov2011). Tidigare har man talat om att göra traditionell marknadsföring online och webbanpassad. Nu står du som företagare alltså inför ytterligare en utmaning där du har ännu en målgrupp att ta hänsyn till; nämligen den mobila.

Appar med funktionen i fokus

Appar hit och mobila gränssnitt dit, android, iOS, Windows Phone… Det kan milt uttryckt vara svårt att orientera sig i den mobila djungeln och är lätt att fastna på begrepp och trender. Explosionen av appar som har skett de senaste åren bjuder helt klart på praktexemplar, där behov och funktion går hand i hand och där applikationen utgör en viktig del av ett större sammanhang. Samtidigt finns det en uppsjö av appar som egentligen inte fyller något syfte och som mest bara är ”for show”. En god intention att hänga på trenden, som blev pannkaka på grund av ett bristande koncept.

På Skapa arbetar vi framgångsrikt med olika kommunikationslösningar, som är anpassade efter just de behov vi möter och som alltid sätter funktionen i fokus. En mobil vy utgör inget undantag för oss. Vi kan tillsammans med dig sätta oss ner och titta på vilka funktioner dina mobila besökare kräver, på hur en app skulle kunna underlätta din verksamhet och utefter det bygga en mobil lösning utformad efter dig, ditt företag och era behov.

Sitter du och funderar på vilka mobila möjligheter som finns för dig och ditt företag? Kontakta oss på telefon: 031-30 111 50 eller maila: info@skapa.se så kan vi bolla idéer tillsammans!

Pssst! Glöm inte att hålla utkik efter kommande App to Date-inlägg där vi bland annat berättar mer om vår syn på appar och vårt senaste app-case.

  • Webbredaktör

Caisa Lintunen arbetade hos Skapa som webbredaktör en tid, hon har nu slutat hos oss men hennes artiklar finns fortfarande kvar att läsa på vår sajt. Vill du komma i kontakt med någon på Skapa klicka här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *