Använd video för att nå ut med din innehållsmarknadsföring

Att använda video när du jobbar med innehållsmarknadsföring, eller content marketing som det också kallas, är ett utmärkt sätt att sprida ditt budskap. Alla människor tar till sig information på olika sätt. Situationer och omständigheter kan göra att du föredrar att titta på en video över att läsa en text, eller vice versa. Genom att kombinera text med video har du chans att nå ut med ditt budskap till så många som möjligt.  

Varför är det bra att använda text ihop med video?

Alla tar till sig information på olika sätt. Vissa föredrar att läsa en text, och vissa tar lättare till sig ett budskap genom att titta på rörlig bild. Och för vissa kanske det rentav är kombinationen av text och video som gör underverk för läsaren. För att nå ut till så många som möjligt är det därför bra att komplettera din text med en video. Även omständigheterna runt omkring kan påverka läsaren. Stress, vilken miljö man befinner sig i eller om man använder sig av en dator eller en mobil är faktorer som kan påverka om läsaren föredrar text eller video.    

Hur ska man tänka när man producerar en video?

Många associerar video med högkvalitativ och dyr utrustning, kostsamma produktioner och ändlösa timmar i redigeringsrummet. Men det behöver inte vara så avancerat. De flesta av oss har idag tillgång till en smart telefon som kan hjälpa dig producera oväntat bra videomaterial. När man producerar video för B2B är det viktigt att det känns trovärdigt och naturligt. Därför är till exempel en kort och avskalad intervju ofta mer värdefull än fräcka ljud- och bildeffekter. Det är även viktigt att videon relaterar och är anpassad till texten som den ska bäddas in i. Videon kan förstärka det som redan står i texten, eller komplettera texten genom att gå in mer i detalj eller ta upp fler exempel.

Hur publicerar man en video på bästa sätt?

När du publicerar en text med en inbäddad video finns det några tips som du kan använda dig av. Lägg upp videon på er Youtube-kanal i samband med att du publicerar texten. Ett knep är att använda samma rubrik i texten som du döper videon till på Youtube. Även beskrivningen av videon på Youtube bör överensstämma med innehållet i texten. På så sätt förstår Google att videon och texten hänger ihop, vilket hjälper till att öka textens synlighet i Googles sökresultat. Ett annat tips är att lägga in engelska subtitles som alternativ i videon. Det gör att många fler kan dra nytta av din video och den kan användas i fler sammanhang, samt att Google förstår innehållet i det som sägs. Glöm inte heller att publicera videon i dina andra sociala medier-kanaler. Det lockar besökare till er webb, ökar chansen att fler läser artikeln och ökar även intresset för det budskap du vill förmedla.      

Framförallt – när det kommer till video – är det viktigt att våga prova! Du kan börja smått med att publicera korta klipp internt, till att utveckla klippen successivt för att så småningom låta dom bli värdefulla verktyg för att lyckas ännu bättre med din innehållsmarknadsföring.

Vi hjälper och stöttar våra kunder i deras innehållsmarknadsföring. Nedan följer två exempel på artiklar med inbäddad video:

RamirentLimited Space for KPC’s Construction Site in Copenhagen.

Volvo Penta – Volvo Action Service provides global support around the clock.

Är du intresserad av att veta mer om hur du lyckas med din content marketing? Maila mig eller någon utav mina kollegor, så ska vi göra vårt bästa för att nå ut med just ditt budskap!

  • Copywriter

För mig handlar skrivandet om att vara kreativ från början till slut. Att kunna inspirera, påverka och förändra beteenden genom text är för mig både en spännande och rolig process. Genom att fokusera på content marketing gör man det möjligt för målgruppen att söka upp texten själv, inte tvärtom. Som copywriter ser jag fram emot att synliggöra er och era behov på webben, och därmed göra er digitala kommunikation ännu bättre.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *