Antalet mobila besökare ökar kraftigt på din webbplats

Bilden visar Ellen DeGeneres selfie från Oscars-galan som har blivit retweetad över 3,4 miljoner gånger. Bilden var en del av lanseringskampanjen för Samsungs nya smartphone Galaxy 5.

I Europa är tre av fyra mobiltelefoner som säljs, smartphones. Lägg sedan till alla plattor (iPad och motsvarande plattor med Android). Datatrafiken i mobila bredband i världen fördubblades mellan 2012 till 2013. Appanvändningen ökade med 115% procent under samma period.
När vi tittar trafiken till våra kunders webbplatser, som är mestadels B2B-företag med internationell verksamhet, står mobiler och plattor för det mesta av ökningen av trafiken. Trafiken skulle vara nästan oförändrad om det bara hängde på besökarna som använde datorer.
Vi har tittat på Google Analytics statistiken för några av kunders webbplatser och jämfört februari 2013 med februari 2014. Vi ser då en kraftig  ökning av besökarna som använder mobiler och plattor. Trafiken från mobiler och plattor är cirka 10-16% på kunderna 1-4 (mer B2B orienterade företag med internationell kundkrets) medan kund nr 5 som är en B2C organisation med kunderna i huvudsak i Sverige ser en kraftig ökning på besökare som använder plattor.

Ökningen av mobila besökare

Bilden visar ökningen från februari 2013 till februari 2014 av besökstrafiken från datorer, mobiler och plattor till fem av Skapas kunders webbplatser.

Om ni inte redan har tittat på hur ni ska ta emot era mobila besökare på er webbplats, så är det hög tid att göra det nu. Vi tar gärna ett möte och tittar på hur vi på Skapa kan hjälpa er att ge era mobila kunder en bättre upplevelse när de kommer till er via mobiler eller plattor. Slå en signal till mig, Erik Ekholm, på 031-3011151 eller maila erik.ekholm@skapa.se.

  • CEO

Jag brinner för content marketing och vad det kan göra för våra kunder - speciellt inom B2B-marknadsföring. Sedan är det även grymt spännande att få använda de senaste trenderna och teknikerna för att ta fram verksamhetsnära applikationer och tjänster som löser våra kunders problem och behov. Det som jag tycker är roligast är att leverera till våra kunder och få höra att de är supernöjda och har fått mycket nytta av det vi gjort. Den känslan strävar vi efter vid varje leverans. 0705-53 21 32 | erik.ekholm@skapa.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *