Det talas mycket om nya tekniker och vi på Skapa utvärderar hela tiden de möjligheter som dessa kan medföra. En av de som det skrivs om mycket nu är Ajax.

AJAX, förkortning för för Asynchronous JavaScript and XML, är ett samlingsnamn för ett antal olika tekniker som kan användas för att bygga webbapplikationer med mer direkt interaktivitet än traditionella webbapplikationer.

Något förenklat betyder Ajax att webbplatsen du är inne på reagerar på interaktivitet direkt. Informationen uppdateras i realtid och gör din upplevelse av Internet snabbare, snyggare och mer sammanhängande. Det möjliggör även ny och mer intuitiv navigering på webbplatsen. Till exempel: gör du en sökning på prisjakt.se får du upp träffar direkt i en lista, utan att klicka på ”sök”. Servern börjar jobba direkt mot webbplatsen och sökningen uppdateras för varje bokstav du skriver in.

Exempel på webbplatser som har Ajax-teknik:
www.prisjakt.se
www.gmail.com
www.googlemaps.com
www.gucci.com

Vill du läsa mer? Besök i så fall www.seajax.nu

  • Art Director

Jag är Art Director med total fokus på online media vilket i sig innebär stor fokus på interaktion och gränssnitt. Ett intuitivt, interaktivt och snyggt gränssnitt på ett system, en applikation eller en webbsida är ofta helt avgörande för dess framgång. Oavsett vad ditt företag sysslar med så värderas det utifrån hur det presenteras, idag mer än någonsin kanske. Om inte formen ger rätt intryck eller lockar till vidare läsning letar besökare på webben vidare efter någon annan som levererar just detta.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *