Mellan den 18 och 20 mars gick MIX 09 av stapeln i Las Vegas. MIX 09 är en utvecklarkonferens som riktar sig till dem som skapar lösningar med hjälp av Microsofts olika tekniker. Vi som inte var på plats kan ta del av alla presentationer online. Det finns en hel del matnyttigt att ta till sig, även för de som inte är Microsoftcentrerade utan bara är intresserade av den senaste webbtekniken. I år låg mycket fokus på Silverlight och möjligheterna man har att skapa avancerade webbaplikationer med riktigt häftiga mediala effekter. Flera exempel visar också hur man kan skapa kraftfulla applikationer där Silverlight användsför att skapa ett attraktivt och användarvänligt gränssnitt.

Förutom Silverlight fick vi se en hel del spännande nyheter inom .NET, Windows Mobile, Azure (Microsofts “moln”-plattform) m.m. Nedan listar jag ett axplock av alla de spännande presentationerna som finns på https://videos.visitmix.com/MIX09/.

Keynote 1 & 2
De inledande presentationerna är alltid intressanta. De ger en generell bild av vad som kommer under året i form av utvecklingstekniker och verktyg.

Introducing the Microsoft Virtual Earth Silverlight Control
Kolla in hur man med hjälp av den nya kartkontrollen för Silverlight kan skapa nästa generations kartapplikationer.

Cloud Computing, What’s in it for me & Overview of Windows Azure?
Undrar du över “Molnet” och vilka möjligheter som finns för att skapa och distribuera applikationer? Kika på denna dragning.

Creating a “next generation” E-commerce Experience
En riktigt bra dragning för alla som utvecklar eller driver en e-handelslösning

Designing the Windows 7 Desktop experience
Ger en intressant inblick i arbetet bakom framtagandet av Microsofts nya operativsystem, Windows 7.

Touch and Gesture Computing, What you haven’t heard
Spännande presentation om Windows Surface och hur Surface-plattformen kan skapa helt nya spännande användargränssnitt med hjälp av touch-gränssnitt mm.

A lap around Internet Explorer 8
Se vad som är nytt i Internet Explorer 8 och hur utvecklare kan skapa nya användarupplevelser i webbläsaren.

Microsoft ASP.NET 4.0: What’s next?
Ta en titt på nyheterna i ASP.NET 4 och se hur man kan jobba mer effektivt och skapa kraftfulla applikationer.

What’s new in Silverlight 3.0?
Lär dig mer om hur de nya funktionerna i Silverlight 3 kan hjälpa till att skapa ännu bättre användarupplevelser!

Windows Mobile 6.5 Overview
Se hur den nyaste versionen av Windows Mobile gör din mobiltelefon till en kraftfull smartphone såväl som en högkvalitativ mediaenhet.

Detta är bara ett urval av alla de filmer som finns på https://videos.visitmix.com. Jag hoppas ni kan hitta mycket matnyttigt både om ni är utvecklare eller bara intresserade av den nyaste webbtekniken.

  • Administratör

Vi är en digital byrå som producerar webbplatser, appar, presentationer och sociala medier med innehåll som matchar era kunders behov. Våra skräddarsydda webbaserade system skapar bättre affärer för våra kunder varje dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *