Copywriter i Göteborg sökes

Vi söker dig som gillar att skapa innehåll:

Fler och fler av våra kunder vill att vi hjälper dem med content marketing. Vi söker därför ytterligare en copywriter till vårt team. Vi skapar innehåll till bloggar och sociala medier för kunder som exempelvis Volvo Penta, FlexLink, Elos Medtech, HemoCue och Greencarrier. Eftersom vi skriver inom många olika branscher söker vi dig som är nyfiken och kan omsätta komplexa ämnen till lättförståeliga texter. Du ska ha god kunskap om hur du skapar ett SEO-optimerat och läsvärt innehåll. Vi skriver nästan uteslutande på engelska och vill därför att texterna du skriver ska vara så bra att de inte behöver språkgranskas.

Vad innebär det att jobba som copywriter på Skapa?

Du jobbar självständigt och direkt med kunderna. Du driver hela content marketing-processen framåt med hjälp av strategisk och noggrann planering. I processen ingår bland annat att ta fram publiceringsplaner, intervjua olika branschexperter, skriva lättillgängliga texter för målgruppen och Google, publicera samt följa upp statistik.

Fint kontor för Copywriter i Göteborg
På Skapa jobbar du i fräscha lokaler i centrala Göteborg. Du blir en del av ett tight gäng och får goda möjligheter till att utvecklas i ditt yrke.

Din bakgrund

Du bör ha en eftergymnasial utbildning inom kommunikation eller marknadsföring. Det är bra om du har erfarenhet av att ha arbetat som copywriter, skribent eller journalist. Om du har arbetat i WordPress, hittar runt i Google Analytics och kan sköta om sociala medier så är det också ett plus.

Skapa – En content marketing byrå inriktad på B2B

Vi på Skapa har märkt att content marketing fungerar speciellt bra för internationellt verksamma företag inom B2B. Det är i den sfären av kunder vi på Skapa har verkat i över 20 år. Våra kunder har behov av att nå ut till alldeles speciella målgrupper runt om i världen. När vi skapar innehåll som matchar målgruppernas behov, utmaningar och frågeställningar bygger det förtroende för våra kunders erbjudanden, produkter och personal. Läs mer om Skapa och content marketing på www.skapa.se.

Är du intresserad?

Tjänsten som copywriter är en tillsvidareanställning och vi vill gärna att du börjar så snart du kan. Om det här låter intressant, ta gärna kontakt med Erik Ekholm på 0705-532132 eller Lars Andersson på 0709-731763 eller maila ett personligt brev och ditt CV till rekrytering@skapa.se. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, men senast 10/5.